Volkswagen oprește unele comenzi ID. 3 de bază

În Germania, din cauza lipsei semiconductorilor pe piața, Volkswagen a decis să retragă temporar din catalog versiunea cea mai ieftină al ID.3. Brandul explică că oricum aceasta versiune nu a fost cea mai preferată de către clienții sai.

În timp ce Toyota anunță că în septembrie își va reduce producția mondială totală cu 40% din cauza lipsei de semiconductori, Volkswagen deja a retras cea mai ieftină versiune a ID.3 din catalog din aceleași motive.

Dispariția ID.3 din catalogul german, schimbă o mulțime de lucruri pentru germani, și asta datorită prețului de pornire al ID.3 acceptabil care varia de la 31.960 la 35.460 €! Într-adevăr, versiunea „Pure” și bateria sa mică de 45 kWh le-au permis unora să acceseze un Volkswagen electric fără a sparge pusculita, mai ales că și guvernul german acordă dreptul la bonusuri și stimulente fiscale.

„Datorită blocajelor actuale în privința accesarii semiconductorilor, există în prezent o disponibilitate limitată a diferitelor modele de bază. “Din cauza ca aceste versiuni sunt  rareori alese de clienți, Volkswagen a decis să reducă temporar oferta”, afirma Volkswagen.

Prin urmare, este o alegere strategică din partea Volkswagen, care, în mod evident, preferă să favorizeze variantele cu o rentabilitate mai mare.

 

 

 

Related Post