DS Automobiles lansează un SUV cu șapte locuri în 2025

Conceptul mașinii Aero Sport Lounge va servi ca inspirație pentru un SUV mare cu șapte locuri pe care marca DS Automobiles intenționează să îl lanseze în 2025. Este un model important, deoarece aceasta masina impunătoare va deveni “comandantul mărcii” în China și Europa. Pentru a trece cu brio peste standardele antipoluare, acest model va fi alimentat doar de motoare electrice.

Prin dimensiunile sale și stilul său original, conceptul DS Aero Sport Lounge a produs un oarecare efect când a fost dezvăluit în 2020. Dacă inițial a fost doar un studiu simplu al stilului, DS Automobiles foarte repede și-a imaginat o modalitate de a îl produce în masă . Datorită sinergiilor dintre grupurile PSA și FCA din cadrul companiei Stellantis, acest model are acum mari șanse să ajungă pe piață  în 2025.

O nouă bază 100% electrică

Pentru a produce acest SUV de cinci metri lungime pe care îl numim arbitrar DS 9 ASL, marca DS Automobiles va folosi noua platformă STLA Large, care este o evoluție a platformei Giorgio Alfa Romeo. O bază care va fi aplicată la toate modelele mari Stellantis. Această bază tehnică va fi electrificată, astfel încât unele modele ale grupului vor folosi motoare hibride, în timp ce DS 9 ASL va avea dreptul doar la 100% electric în program. Acest SUV gigantic va fi echipat cu un modul electric fără precedent, EDM3 care integrează motorul, cutia de viteze și convertorul, și al cărui nivel de putere va varia de la 204 la 449 CP. DS 9 ASL va fi disponibil în două variante, cu un singur motor electric, și cu tracțiune integrală (două electromotoare, câte unul pe fiecare axă).

Autonomie semnificativă

Datorită utilizării bateriilor de mare capacitate (118 kWh), autonomia acestui model va fi substanțială și ar putea ajunge la 800 km. Prezența bateriilor (acestea vor fi amplasate sub podea) nu va diminua din capacitatea maximă de transport si nici din portbagaj. Desigur, DS 9 ASL va beneficia și de cele mai noi progrese tehnologice în ceea ce privește ofertele multimedia, la fel ca și dispozitivele de asistență și ajutor ale șoferului. Nivelul 4 de conducere autonomă ar putea fi luat și el în considerare.

SUV-uri în revoluție

Cu DS 3 Crossback, DS 7 Crossback, DS 9 ASL, oferta de SUV-uri DS Automobiles va fi substanțială, mai ales că putem adăuga la această listă și DS 4 Cross, care va ajunge în saloanele concesionarilor la sfârșitul anului 2021. Dar este posibil să nu fie totul, deoarece momentan un SUV Coupe cu lungimea de 4,70 m este în faza de studiere de către marca franceză de lux. Un brand de lux care va întoarce spatele motoarelor termice, așa că, din 2024, toate modelele noi DS Automobiles vor fi echipate cu motoare 100% electrice.

Viitorul DS 9 ASL în zece puncte:

  • SUV mare cu șapte locuri
  • Lungime: aproximativ 5 metri
  • Noua platformă STLA Large (evoluția Giorgio de Alfa Romeo)
  • Producție – China
  • Lansare în China și Europa în 2025
  • Motorizare electrică 100% (modul EDM3)
  • Putere: 204 – 449 CP
  • Autonomie: până la 800 km
  • Va exista în variantele: două roți motrice (un motor electric) și patru roți motrice (două electromotoare, câte unul pe fiecare axă)
  • Preț: de la 75.000 € * (* Estimare)

 

Related Post