Audi E-Tron GT, (deja!) retrase din cauza unei probleme ingrijoratoare al programului soft

Văr direct cu Porsche Taycan, Audi e-Tron GT se confruntă cu provocări similare și face obiectul unei campanii de retragere preventivă.

Abia lansat, Audi e-Tron GT este primul sedan electric al mărcii. Acesta ia baza tehnică de la Porsche Taycan, cu care împărtășește caracteristicile sale, dar și problemele sale. Audi lansează o campanie de retragere de pe piața.

Prin urmare, la fel ca și sedanul Zuffenhausen, Audi e-Tron GT trebuie să revină în atelierele producătorului pentru a primi o îmbunătățire al programului soft care gestionează electronica de putere. Simptomele: o pierdere rapidă de putere care poate duce la oprirea completă a mașinii.

Pierderea bruscă de putere care duce la pana totala a mașinii

Conform marcajului de inele, ar dura doar 90 de secunde până când sedanul ar putea sa se oprească atunci când circulă cu 150 km / h. O problemă care a afectat doar 9 conducatori auto până acum, dar suficient de îngrijorătoare așa încât unitățile afectate Audi e-Tron GT să fie subiectul retragerii preventive.

Audi precizează că 1.728 de unități fabricate între 20 noiembrie 2020 și 20 aprilie 2021 sunt afectate de această campanie de retragere. Deci mult mai puține decât cele 43.000 de Porsche Taycan invitate și ele să se alăture atelierelor de producere Porsche.

 

Related Post